Longembolieën

Dinsdag 1 september: ik voel me al een aantal dagen niet helemaal top fit. De benauwdheid begint toe te nemen, ik heb tintelingen in mn handen & voeten en ik ben wat duizelig. Ik heb al contact opgenomen met de diabetesverpleegkundige en de longarts, die er alles aan doen om mij de komende weken comfortabel te houden. De longarts schrijft me – in overleg met de andere artsen/verpleegkundigen – toch weer prednison voor, het is genoeg geweest zo en ik heb “mijn laatste redmiddel” nodig.

Woensdag 2 september: Na een behoorlijk pittig nachtje met veel buikpijn en duizeligheid, bel ik de gynaecoloog. Eerst urine laten testen bij de huisarts, daarna terugbellen. Er komt niks bijzonders uit, maar gezien mijn klachten wilt de gynaecoloog mij toch zien. Er wordt een hartfilmpje gemaakt van “Ben” en mij. “Ben” doet het natuurlijk perfect, maar mijn hartslag schommelt tussen de 120-140 en gaat soms zelfs sneller dan die van “Ben”. De dienstdoende gynaecoloog maakt zich zorgen, ook vanwege de toenemende benauwdheid. Hij overlegd met mijn vaste longarts, die al vlot beslist dat ik met spoed naar de Spoed Eisende Hulp moet. Weer op verdenking van longembolie word ik door alle tests heen gesjort. Ik ben moe, heb hoofdpijn en ik ben spaans benauwd, ik wil slapen, terwijl het pas 19u is. (Ik zit dan al wel 4u in het ziekenhuis.) Om 21:30u krikg ik het nieuws: in beide longen zitten longembolieën. Pats, in your face! Dat kwam echt wel even binnen en ik trok het niet meer… tranen kwamen met bakken eruit en dit was de druppel die de – al zo volle – emmer liet overlopen. Ik heb een halfuur met de verpleegkundige gepraat, gewoon over alles wat er de afgelopen 3 maanden is gebeurd. Gelukkig kreeg ik echt een gevoel van waardering, dat ik ondanks alles niet opgeef en keihard doorbikkel. Dit was fijn en blijkbaar net weer dat ene zetje om ook dit weer door te komen.

Daar lag ik dan, bij de geboorte afdeling met een wiegje op m’n kamer… niet om te bevallen, maar om “Ben” ook nauwlettend in de gaten te houden. Ik begon met de medicatie voor de embolieën en ik ging de nacht in. Ik kon slecht slapen en kreeg een halve paniekaanval van alles wat er ineens was gebeurt en dat ik ineens zonder m’n meiden was. Ik regel altijd alles thuis en voor de meiden, nu moest ik dat noodgedwongen loslaten.. dat vond ik best lastig, ondanks dat ik vertrouwen heb in mijn vriend! Uiteindelijk heb een licht slaapmiddel gekregen en viel ik lekker woezie in slaap.

Donderdag 3 september: Lang wachten, veel praten met de verpleegkundigen & de dienstdoende gynaecoloog en veel huilen was hoe mijn dag was vandaag. Ik merk aan mezelf dat die hoge hartslag, de benauwdheid en de pijnlijke buikpijnen me beginnen op te breken. Ik ben moe, heel moe! Ondanks dat krijg ik wel het goede nieuws dat ik vanavond of morgenochtend naar huis mag, natuurlijk wel met de bloedverdunners en als er iets is, dat ik gelijk moet bellen. Ikzelf vind het nog spannend, ook omdat ik echt nog moet bijkomen van de schrik. In overleg met de longarts en gynaecoloog wordt er besloten dat ik morgenochtend naar huis mag en dat ze me vanavond een fiks slaapmiddel gaan geven, zodat ik even een goede nachtrust kan pakken. Wel alles extra gecontroleerd, zodat zowel “Ben” als ik geen risico lopen. Maar het idee van een goede nachtrust vind ik een opluchting, even goed bijtanken en dan hopelijk morgen iets fitter.

Het herstel van deze longembolieën gaat een halfjaar duren, dat is best een beetje balen, maar ik heb vertrouwen in mijn longarts en ik vertrouw erop dat ze me niet zomaar rond laat lopen. Dat heeft ze de afgelopen weken ook niet gedaan namelijk.🙂

Nu lig ik op bed.. Mamma Mia kijken.😍 Meezingen lukt dan nu even niet, maar dit is wel echt DE ultieme geluksfilm voor mij. Musical is en blijft mijn ding, in hart en in nieren, met of zonder embolieën.😉 “Honey Honey…”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s