Ons leven als familie van 5

Goedemiddag lieve lezers,

Doordat de zwangerschap, bevalling en kraamweek zo ontzettend heftig en emotioneel waren, moest ik mezelf terug trekken om mezelf weer te kunnen vinden. Ik heb EMDR therapie gehad voor deze periode, wat enorm heeft geholpen bij het verwerkingsproces. Daarnaast besloot ik mijn carrière een switch te geven en ben ik in de zorg gaan werken.

3 weken geleden heb ik mijn bevalling/kraamweek verhaal gedeeld bij Care4Neo. Care4Neo zal mijn verhaal in het magazine van juni en online zal gaan publiceren. Niet om medelijden te vragen voor mij/ons, maar om mijn verhaal kwijt te kunnen en om andere ouders een steuntje in de rug of juist herkenning te geven.

Men vergeet nog wel eens dat een zwangerschap echt heel erg zwaar kan zijn en soms ook nog eens erg gevaarlijk! Het is niet alleen maar leuk!
De zwangerschap van Sem was er zo een en ik ben blij dat ik inmiddels van mijn longembolieën, zwangerschapsdiabetes, astma en alle medicijnen af ben, maar ik weet wel dat ik dit niet nog een keer wil! Nu zijn wij gezegend met 3 hartstikke leuke kinderen, maar ik vind het wel jammer dat ik nooit een “normaal lopende” zwangerschap heb kunnen hebben en alle 3 de keren eigenlijk hartstikke ziek was.

Sem is een heerlijk eigenwijs jongetje, van inmiddels alweer een halfjaar oud! Hij heeft wel wat gezondheid-dingetjes waarvoor we nog bij de kinderarts lopen, maar ook dat gaat uiteindelijk helemaal goedkomen! (Nog voordat hij een meisje is, zeggen we dan maar, haha!)

De meiden zijn hartstikke gek op hun kleine broertje, maar worden inmiddels knettergek van Cor*na. Normaal gesproken gingen we ieder weekend wel de hort op, maar dat staat – net zoals bij iedereen – al een jaar lang stil. Wat zullen we blij zijn als straks alles weer “normaal” gaat lopen en we weer lekker buitenshuis dingen kunnen doen!!
De dierentuin, indoorspeeltuin en big-time genieten bij een strandtent… dat staat op onze planning! 😉

Ook besloot mijn vriend dat het tijd was om de kers op de taart te doen en vroeg mij de dag voor Valentijnsdag ten huwelijk!
Op 02.02.2022 worden wij Mr & Mrs en wat kijken we daar naar uit!!!!
Ik zit vol in de voorbereidingen en mijn vriend kijkt om het hoekje mee of het ook nog aan zijn wensen voldoet. Gelukkig liggen we hierin goed op 1 lijn, waardoor hij lekker mijn ding laat doen.


Het werken in de zorg, hoe bevalt dat?
Ik werk in een verzorgingshuis, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Mijn team is echt goudwaard en dat zeg ik niet zo snel. We zijn echt 1 team. We steunen elkaar. We luisteren naar elkaar. We helpen elkaar waar nodig. Daarnaast zijn ze buiten het werk om ook nog eens super gezellig!


Ik heb inmiddels mijn 1e vaccinatie binnen en ik hoop over 4 weken mijn 2e vaccinatie te krijgen. Bescherming voor mezelf, maar ook voor mijn gezin, familie, vrienden en de bewoners.

Ik had niet verwacht – wel gehoopt – dat ik het zo naar mijn zin zou gaan hebben in de zorg. Het was toch een stap.. vanuit de recreatie/horeca-branche naar de zorg.
De zorg heeft me altijd getrokken, maar ik was bang dat ik alleen het ziekenhuis leuk zou gaan vinden. Zit ik dan, in de ouderenzorg, hartstikke naar m’n zin, met een super team!

Ik ben begonnen op niveau 1, maar omdat ik veel meer in mijn mars heb en zelf ook meer wil, heb ik met een collega een mooi plan gemaakt, zodat ik beetje bij beetje meer mag gaan doen in de zorg. Nu is het hopen dat ik vanaf september de verpleegkunde opleiding mag gaan doen, zodat mijn droom werkelijkheid kan worden en ik mijn geleerde handelingen in de praktijk kan gaan uitvoeren. Ook ben ik druk bezig met e-learningen, zodat ik daarmee een kennis voorsprong aan het creëren ben.


Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie al een wensenlijstje klaar liggen, zodra er weer dingen open mogen? Ik ben benieuwd! (Delen kan onder deze blog/bij reacties.)

Ik wil iedereen een fijne zaterdagavond nog toewensen en tot de volgende keer!

Liefs,

Keer


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s